Uutislistaukseen

Uskottu, toivottu ja rakastettu 

Äänestämällä pääset vaikuttamaan oman kotiseurakuntasi asioihin. 

20221108_091400-(003)-Muokattu-2 (2).jpg

Anne Saranpää ja Paula Perälampi olivat Kirkonkrannin palvelutoimistolla ottamassa vastaan ensimmäiset ennakkoäänestäjät viime tiistaina.

Seurakuntavaalit järjestetään sunnuntaina 20.11.2022. Varsinaisena vaalipäivänä äänestyspaikka on kello 11–20 seurakunnan joka alueella: Seinäjoen alueseurakunnassa Kirkonkrannin palvelutoimistossa, Nurmon kappeliseurakunnassa keskustan seurakuntakodilla, Peräseinäjoen kappeliseurakunnassa seurakuntatalolla ja Ylistaron kappeliseurakunnassa seurakuntatalolla. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelisluterilaisen kirkon jäsenet.   

Viime viikolla tiistaista lauantaihin jatkuneen viiden päivän ennakkoäänestyksen aikana jo yli 5000 seurakunnan jäsentä kävi antamassa ennakkoäänensä. Ennakkoäänestyspisteitä oli ympäri seurakuntaa yli viisikymmentä, niistä suosituimpia edellisvaalien tapaan seurakunnan palvelutoimistot ja kauppakeskuksissa sijainneet äänestyspisteet. Neljän vuoden takaisissa vaaleissa ennakkoon äänestettiin hieman vilkkaammin, silloin ennen varsinaista vaalipäivää äänensä antoi noin 6000 seurakunnan jäsentä. Vuoden 2018 vaaleissa äänestysprosentti oli Seinäjolla yli 22, kun se valtakunnallisesti oli vain noin 14. 

Tutustu ehdokkaisiin vaalikoneessa 

Seurakuntavaaleissa valitaan kirkkovaltuuston jäsenet eli luottamushenkilöt. He suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa sekä päättävät monista keskeisistä seurakunnan asioista kuten avustuksista, seurakunnan tilojen käytöstä, työntekijävalinnoista, rakennushankkeista ja kirkollisveroprosentista. 

Seinäjoen seurakunnan kirkkovaltuustoon valitaan vuoden 2023 alusta alkavaksi nelivuotiskaudeksi 39 jäsentä. Seinäjoella ehdokkaita syksyn 2022 seurakuntavaaleihin asettaa kahdeksan valitsijayhdistystä, ehdokkaita on yhteensä 132 ja äänioikeutettuja yli 41 000. 

Valtakunnallinen vaalikone auttaa äänestäjiä ehdokasvalinnassa osoitteessa seurakuntavaalit.fi/vaalikone Valitse valikosta kotiseurakuntasi Seinäjoen seurakunta, vastaa vaalikoneeseen ja katso kenen ehdokkaan kanssa sinulla on eniten samanlaisia ajatuksia. 

Seurakuntavaalien yhteydessä järjestetään seurakuntavaalikeräys. Keräys toteutetaan yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun, Kirkkopalvelujen Kotimaanavun, Suomen Lähetysseuran ja Suomen Pipliaseuran kanssa. Varoja kerätään konfliktien ja kriisien uhrien tukemiseen kansainvälisesti ja Suomessa. 

 

Seurakuntavaalien äänestyspaikat 

20.11.2022 klo 11–20 

  • Kirkonkrannin palvelutoimisto, Ala-Kuljun katu 1 A, Seinäjoki 
  • Nurmon seurakuntakoti, Nurmontie 3, Nurmo 
  • Peräseinäjoen seurakuntatalo, Kirkkotie 2, Peräseinäjoki 
  • Ylistaron seurakuntatalo, Markinsalontie 2 A, Ylistaro 

16.11.2022 08.00