Uutislistaukseen

Runot, musiikki ja hyvä ruoka tuovat tauon arkeen

Somessa suosituksi noussut runoilija Elina Salminen saapuu huhtikuussa Peräseinäjoelle. 

vko_12_Irja Minna Sanna_02©jenna koivisto_Ilkka.jpg

Irja Hietala (vasemmalla), Sanna Ågren (oikealla) ja Minna Riihimäki (takana) vastaavat 1.4. Peräseinäjoen kirkossa järjestettävästä Sinuun minä turvaan -ohjelmaillasta.

Teksti: Hanna Hattar
Kuva: Jenna Koivisto

Sinuun minä turvaan -illassa pysähdytään vahvan ja ikiaikaisen äärelle. Etsitään suojaa Jumalan kyljestä, jonne jokainen mahtuu huolineen ja iloineen. Illassa vuorottelevat Elina Salmisen rohkaisevat puheenvuorot ja Even & Ossin levollisuutta kannattelevat laulut. Ohjelman jälkeen Peräseinäjoen seurakuntakodilla on tarjolla pizzaa buffet-muodossa. 

Ilta on erityisesti suunnattu aikuisille yhteiseksi ajanvietoksi. Vastaavia iltoja on Peräseinäjoen seurakunnassa järjestetty myös aikaisemmin. 

–  Ennen koronavuosia järjestimme kynttiläillallisia osana seurakunnan aikuistyötä. Ne olivat suosittuja. Viime vuosina konsepti on ollut tauolla, kunnes nyt taas pääsemme järjestämään tilaisuuden. Uudella pizzaruokailun ajatuksella illan henki on astetta rennompi, kuvailee Peräseinäjoen seurakunnan kappalainen Irja Hietala.

Iltaan on vapaaehtoinen maksu: pelkällä ohjelmalla 10 euroa ja pizzaruokailun kanssa 15 euroa.  

Mahdollisuus pysähtymiselle

Elina Salminen on runoilijana tullut tunnetuksi somessa suuren suosion saaneista ja paljon jaetuista Kesken-runoistaan. Nykyään päätoimisena runoilija-yrittäjänä toimiva Salminen on taustaltaan luokanopettaja.  

–  Kirkossa, runojen ja musiikin äärellä, tarjotaan mahdollisuutta pysähtymiselle vahvan ja ikiaikaisen äärelle. Jumalan kylkeen jokainen mahtuu huolineen ja iloineen, Hietala jatkaa. 

Tilaisuuden musiikista vastaa Even ja Ossin duo, joka tunnetaan kauniisti yhteen sointuvista äänistään sekä puhuttelevista, elämänmakuisista lauluistaan. Eteläpohjalaislähtöisen ja sittemmin juurilleen palanneen pariskunnan tiet kohtasivat vuonna 2012.  

Musiikkia ja ruokaa yhdistävän illan lisäksi Peräseinäjoen seurakunta tarjoaa muutakin ohjelmaa nuorille aikuisille pitkin kevättä. Hengähdä hetkeksi -iltoja järjestetään kerran kuukaudessa. 

– Olennaista illoissa on yhteys: levähtäminen mukavan tekemisen äärellä ja tutustuminen uusiin rentouttaviin toiminta- ja taidemuotoihin. Tärkeitä ovat myös vertaistuki, jakaminen sekä sanan ja rukouksen äärellä hiljentyminen. Huhtikuussa meillä on luvassa taideilta, seurakunnan lähetyssihteeri Minna Riihimäki kertoo.
 

Irja Hietala
Irja Hietala
Kappalainen
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki
Minna Riihimäki
Minna Riihimäki
Lähetyssihteeri
Peräseinäjoki ja Ylistaro.
Sanna Ågren
Sanna Ågren
Kanttori
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki

22.3.2023 10.25