Uutislistaukseen

Webinaarisarja: Kuule ja kysy Kirkon ympäristödiplomista

Kirkon ympäristödiplomi on sertifiointijärjestelmä ja työkalupakki, joka auttaa seurakuntia kantamaan ympäristövastuuta ja kehittämään toimintaansa ympäristön kannalta kestävämmäksi.

Kirkko otti vuonna 2021 käyttöön ympäristödiplomin käsikirjan uudistetun laitoksen.

Järjestämme kevätkaudella 2023 seitsemän webinaaria, joissa voi tutustua diplomin eri lukuihin ja kysyä toteutuksesta. Webinaareissa on mukana kunkin aiheen asiantuntijoita ja kussakin myös Kirkkohallituksen yhteiskunnan ja kestävän kehityksen asiantuntija Ilkka Sipiläinen, ympäristöasiantuntija Irene Erkko ja viestintäpäällikkö Tuula Putkinen. 

Osallistumalla tähän webinaariin pääset jo hyvin alkuun ympäristödiplomin työstämisestä seurakunnille. 

Webinaari on tarkoitettu seurakuntien ympäristövastaaville ja työntekijöille, diplomin auditoijille, luottamushenkilöille ja kaikille, jotka haluavat tutustua ympäristökäsikirjan sisältöön ja suosituksiin. 

Webinaari toteutetaan Teamsissa. 

Seinäjoen seurakunnan ympäristöohjelmaan pääset tutustumaan: https://sites.google.com/view/ymparistotyo-seinajoen-srk

 

 

Microsoft Teams -kokous

Liity tietokoneella, mobiilisovelluksella tai kokoustilan laitteella

Liity kokoukseen napsauttamalla tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kokoustunnus: 313 658 786 925
Tunnuskoodi: kAMhgp

Tiistai 4.4.2023 klo 15-16.   Näin pääset alkuun: Kirkon diplomin hakeminen ja järjestelmä yleisesti. Johdanto ympäristödiplomiin - aiheena kirkon ympäristöjärjestelmä, päätöksenteko ja muut siihen liittyvät kysymykset. Ilkka Sipiläinen ja asiantuntijana talouspäällikkö Riitta Kukkohovi-Colpaert (Muhoksen seurakunta) 

Tiistai 11.4.2023 klo 15-16. Hautausmaat ja viheralueet sekä liikenne.
Hautaustoimen päällikkö, puutarhaneuvos Risto Lehto (Helsingin seurakuntayhtymä). 

Tiistai 18.4.2023  klo 15-16. Toiminta ja talous. asiantuntijana talouspäällikkö Riitta Kukkohovi-Colpaert (Muhoksen seurakunta).

Tiistai 25.4.2023 klo 15-16. Seurakuntien metsät. Myös tietoa uusista metsäsuunnitelman kilpailutusohjeista.  Asiantuntijana maankäyttöpäällikkö Harri Palo.  

Tiistai 2.5.2023 klo 15-16. Ympäristöviestintä. Asiantuntijoina Turun ja Kaarinan yhtymän viestinnän asiantuntija Minna Vesanto  ja viestintäasiantuntija Ulla Ala-Ketola (Suomen ympäristökeskus SYKE).   

Tiistai 9.5.2023 klo 15-16. Energia ja kiinteistöt. Asiantuntijana yliarkkitehti Edla Mäkelä Kirkkohallituksesta. 
 
Tiistai 16.5.2023 kello 15-16. Ruoka ja keittiöt. Asiantuntijana ruokapalvelu ja siivouspäällikkö  Jaana Kujala (Seinäjoen seurakunta).  

Tiistaina 23.5.2023 klo 15-16. Ympäristökasvatus kirkon ympäristödiplomissa. Webinaarin aikana tutustutaan  diplomin ympäristökasvatusta käsittelevään lukuun, ideoihin ja vaatimuksiin.  Asiantuntijana Jumalanpalvelus ja kasvatus -yksikön johtaja Jarmo Kokkonen. 

Tue Mar 28 17:49:00 EEST 2023