Uutislistaukseen

Pääsiäisen sanoma kuuluu kaikille

Pitkälti vapaaehtoisvoimin toteutettavaa Ilta Lakeudelle -pääsiäistapahtumaa päästään juhlistamaan Törnävän kirkossa ja siunauskappelissa.

Vapaaehtoisia Törnävän kirkossa.

Kuvaaja: Sarah Senf. 

Seinäjoen seurakunta järjestää pääsiäissunnuntaista pääsiäismaanantaihin kestävän Ilta Lakeudelle -tapahtuman, joka pidetään Törnävän kirkossa. Sen rinnalla toteutetaan viereisessä siunauskappelissa 3–12-vuotiaille lapsille ihan oma tapahtuma. 

– Idea tällaisesta uudenlaisesta pääsiäistapahtumasta syntyi Ilta Lakeudelle -messun tekijäporukassa. Ajatuksena oli, ja on, kutsua kaikkia vauvasta vaariin viettämään pääsiäisjuhlaa yhdessä hyvän opetuksen ja musiikin äärelle, seurakuntapastori Mikael Tammilehto sanoo. 

Sillä aikaa, kun Törnävän kirkossa on ohjelmassa vaikkapa radiopastori Jukka Norvannon raamattuluento, on lapsille viereisessä siunauskappelissa oma tapahtuma.

– Ennakkotiedoista poiketen Hanna Kivisalon puheenvuoro sunnuntailta on peruuntunut ja mukana on Eija-Riitta Korhola.

Lastentapahtumassa on ohjelmassa muun muassa pomppulinnassa hyppimistä, juoksuseinällä kiipeilyä, kasvomaalausta ja askartelua. Toiminnan lomassa on tarjolla välipalaa. 

– Pääsiäisen sanoman äärellä ollaan muun muassa nukketeatterin, laulun ja leikkien muodossa, Tammilehto luettelee. 

Kynnys on kaikille matala

Ilta Lakeudelle -tapahtuma liittyy Törnävän kirkossa kohta kaksi vuotta pyörineisiin Ilta Lakeudelle -messuihin, jotka toteutetaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Myös pääsiäistapahtumaa on järjestämässä kymmeniä seurakuntalaisia eri tehtävissä.  

Lastentapahtuman toteutuksessa mukana olevat Satu Nissinen ja Janna Renko haluavat olla tarjoamassa jotain erityistä myös lasten pääsiäiseen. 

– Pääsiäisen sanoma ja ilo kuuluu ihan kaikille, myös lapsille, tapahtumaa vapaaehtoisena tekevä Nissinen sanoo. 

 

Ilta Lakeudelle – lasten pääsiäinen 9.–10.4.

Siunauskappelissa. 
Su 9.4. klo 14–16.30 ja ma 10.4. klo 12–15.
3–12-vuotiaille. Ohjelmassa pomppulinna, juoksuseinä, kasvomaalausta ja nukketeatteria. Tarjolla välipalaa.

Ilta Lakeudelle – pääsiäistapahtuma 9.–10.4.

Törnävän kirkossa.
Su 9.4. klo 14 Eija-Riitta Korhola, klo 16 Ilta Lakeudelle -messu, piispa Matti Salomäki, klo 19 ylistys- ja rukousilta.
Ma 10.4. klo 12 ja klo 14 raamattuluennot Jukka Norvanto, klo 17 musiikin ja sanan ilta, Maksetut viulut -yhtye, Jukka Norvanto.
Lapsille leikkinurkkaus.
 

Mikael Tammilehto
Mikael Tammilehto
Seurakuntapastori
Ala-Kuljunkatu 1 A
60100 Seinäjoki

2023-04-04 13:15:00.0