Uutislistaukseen

Tiedote varhaisnuorten leirillä 19.6. tapahtuneesta onnettomuudesta

PÄIVITETTY TIEDOTE 22.6.2023

PÄIVITYS TIEDOTTEESEEN 22.6.2023

Seinäjoen seurakunnan varhaisnuorten leirillä tapahtui maanantai-iltapäivänä 19.6.2023 onnettomuus, jossa yksi lapsi joutui veden varaan. Lapsi sai paikalla ensiapua ja toimitettiin jatkohoitoon.

Suruviesti lapsen menehtymisestä sairaalassa on tänään tullut tiedoksemme Pohjanmaan poliisilaitokselta. Järkyttyneinä otamme osaa perheen ja kaikkien läheisten suruun.

Poliisi on aloittanut kuolemansyyntutkinnan ja vastaa kaikesta onnettomuutta koskevasta viestinnästä. Seurakunta tekee onnettomuuden selvittämisessä yhteistyötä viranomaisten kanssa. Lue tiedote: https://poliisi.fi/-/tapahtuma-seurakunnan-leirilla-kaynnisti-esiselvityksen-ja-kuolemansyyntutkinnan

Suruhartaus Ylistaron kirkossa

Ylistaron kirkossa pidetään onnettomuuden johdosta suruhartaus keskiviikkona 28.6. kello 16 alkaen.

Hiljaiset hetket kello 16-18 Lakeuden Ristissä, Nurmon kirkossa ja Peräseinäjoen kirkossa. Mahdollisuus sytyttää kynttilä. Paikalla on seurakunnan työntekijöitä keskustelua varten.

Suruhartaus ja hiljaiset hetket

**********

TIEDOTE 19.6.2023

Seinäjoen seurakunnan varhaisnuorten leirillä on maanantai-iltapäivänä 19.6. tapahtunut onnettomuus, jossa yksi lapsi on joutunut veden varaan. Veden varaan joutunut on saanut paikalla ensiapua ja hänet on toimitettu jatkohoitoon.

Leiri on päätetty keskeyttää. Honkiniemessä parhaillaan menossa olevaa rippileiriä ei keskeytetä.

Kaikille onnettomuustilanteessa mukana olleille on järjestetty kriisiapua. Lisäapua on saatavilla sekä Seinäjoen seurakunnasta että Kirkon keskusteluavusta. Yhteystiedot löytyvät https://www.seinajoenseurakunta.fi/apua-ja-tukea sekä https://evl.fi/kirkonkeskusteluapu

Leirien vesiturvallisuus

Seurakunnan jokaiselle leirille laaditaan turvallisuussuunnitelma, johon sisältyy myös leiriläisten vesiturvallisuus leirin aikana ja uinninvalvonnan järjestäminen. Leirillä, jolla onnettomuus sattui, on toimittu turvallisuussuunnitelmaa noudattaen.

Seurakunta tekee onnettomuuden selvittämisessä ja viestinnässä yhteistyötä viranomaisten kanssa.

Mon Jun 19 18:56:00 EEST 2023