Uutislistaukseen

Sedu ja Seinäjoen seurakunta allekirjoittivat kumppanuussopimuksen

"Yhteistyösopimus tarjoaa etuja molemmin puolin, sekä Sedulle että seurakunnalle."

Kaksi naista istuu pöydän takana.

Sedun vararehtori Hellevi Lassila ja Seinäjoen seurakunnan henkilöstöpäällikkö Heli Lavila allekirjoittivat kumppanuussopimuksen.

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu ja Seinäjoen seurakunta ovat solmineet kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on lisätä yhteistyötä organisaatioiden välillä.

Seinäjoen seurakunnan henkilöstöpäällikkö Heli Lavila sanoo:

- Seinäjoen seurakunta haluaa olla toisaalta tukemassa opiskelijoita tarjoamalla työssäoppimispaikkoja, mutta toisaalta myös varmistamassa itselleen osaavaa henkilökuntaa myös jatkossa. Yhteistyösopimus tarjoaa etuja molemmin puolin, sekä Sedulle että seurakunnalle.

Sedun vararehtori Hellevi Lassila pohtii, että seurakunnan monipuolisessa toiminnassa Sedun opiskelijoilla voisi olla paikkansa hyvin laaja-alaisesti.
- Lähihoitajaopiskelijat ja seurakunnan kerhotoiminta ovat varmasti osuva pari, mutta mikseipä projektiluontoisesti mahdollisuuksia voisi olla vaikka liiketalouden, media-alan ja turvallisuusalan opintoihin liittyen.

Työssäoppimispaikkojen lisäksi seurakunta voi tarjota opiskelijoille mahdollisuuden tehdä opintoihin kuuluvia näyttöjä. Isona organisaationa seurakunta on myös merkittävä työllistäjä alueella. Erityisesti keittiöpuolella on työvoimapulaa.

Sedulla puolestaan on mahdollisuus tarjota seurakunnalle palveluitaan, joilla seurakunta voi pitää yllä ja kehittää henkilöstönsä osaamista.

Juuri allekirjoitettuun sopimukseen sisältyy Sedun ja seurakunnan jo aikaisemmin solmima sopimus oppilaitospapin toiminnasta.
- Oppilaitospappi Karoliina Virkamäen mukana olosta on tullut paljon hyvää palautetta. On hienoa, että seurakunnalta on saatu apua ja tukea opiskelijahyvinvointiin. Monella nuorella on haastavia elämäntilanteita, joissa on tärkeää saada aikuisen tukea ja tunne, että joku kuuntelee, Hellevi Lassila sanoo.

Kumppanuussopimuksen tueksi on laadittu yhteinen toimenpidesuunnitelma. Se pitää sisällään muun muassa opiskelijahyvinvointiin liittyviä tilaisuuksia ja tapahtumia, mutta myös opetuksellista yhteistyötä. Esimerkiksi sote-alalla toteutetaan yhteistyönä koulutuksia vaikkapa saattohoitoon ja kriisityöhön liittyen.

Heli Lavila kasvokuva.
Heli Lavila
Henkilöstöpäällikkö
Ala-Kuljun katu 1A
60100 Seinäjoki

13.2.2024 10.39