Uutislistaukseen

Kipinässä lauletaan vaikka keppihevosten selässä

Musaryhmä Kipinä sopii kaikille laulamisesta ja soittamisesta innostuville lapsille.

vko_12_Kipinä_©_jenna_koivisto_ilkka_01.gif

Peräseinäjoen seurakuntatalolla harjoittelevaan musaryhmä Kipinään mahtuisi mukaan myös uusia tulijoita. Kuoroa ohjaa kanttori Sanna Ågren. 

Jos Peräseinäjoen kappeliseurakunnassa toimiva lasten musaryhmä Kipinä olisi eläin, se olisi kuorossa pienestä asti laulaneen Iidan mielestä pantteri. 

- Koska pantterit ovat aika villejä, mutta osaa ne vaania rauhassakin. Sitten kun ne ryntäävät, niitä ei pysäytä mikään, nyt viidesluokkalainen Iida perustelee. 

Selina puolestaan pohtii, että jos Kipinä olisi superhahmo, se olisi ainakin tosi hauska ja osaisi varmasti lentää. 

Musaryhmä Kipinää vetää Iidan äiti, kanttori Sanna Ågren. Hänen mielestään vertaukset sopivat iloiseen ja eläväiseen lapsikuoroon. Aplodien antaminen kirkossa ei ole kovin yleistä, mutta Kipinä-kuorolaisille niitä kyllä satelee. 

- Ihanaa kun nuo lapset olivat täällä, he toivat niin paljon elämää, kirkossakävijät kiittelevät usein esiintymistemme jälkeen, Ågren sanoo. 

Kipinä kokoontuu aina torstaisin Peräseinäjoen seurakuntatalolla. Harjoituksissa lämmitellään, lauletaan, liikutaan ja soitetaan pienillä soittimilla. Hassuista äänenavauslauluista on muodostunut jo aivan hittejä. 

- Aasi pitää porkkanasta ja Naapurin täti kävi matkoilla, niitä aina toivotaan. Ja että jaksaa laulaa sen 45 minuuttia, niin vähän leikitäänkin aina välillä, Ågren kertoo. 

Kuoropolku kantaa vauvasta vaariin 

Nyt Kipinään kaivattaisiin uusia pieniä musaryhmäläisiä, sillä pitkäaikaisimmat Kipinä-kuorolaiset ovat jo kasvaneet niin, että heidän on aika siirtyä kuoropolullaan eteenpäin. Peräseinäjoen kappeliseurakunnassa kuoroharrastukselle onkin luotu hyvä jatkumo. 

- Tullessani tänne kanttoriksi 2015, täällä pyöri jo perhemuskari. Samoin kirkkokuorolla oli pitkät perinteet. Nyt meillä on lisäksi tämä alakouluikäisille tarkoitettu Kipinä, teinien Fire Band sekä gospelkuoro Liekki, Ågren kertoo. 

Nimet Ågren keksi miettiessään Peräseinäjoen vanhaa kunnanvaakunaa, jossa on neljä liekkiä. Neljäs liekki on kirkkokuoro Soihtu. Kipinässä tutuksi tulevat niin hengelliset lastenlaulut, uuden lastenvirsikirjan virret, kuin joululaulutkin.  

- Sellaisia aika meneväisiä lauluja lauletaan. Tältä porukalta onnistuu parhaiten iloiset ja energiset laulut, joihin saa liikettä. Myös joululaulut ovat sellaisia, että kuoro kuin kuoro niistä innostuu aina, aikuisetkin, Ågren tietää. 

Tule mukaan! 

Musaryhmä Kipinä kokoontuu torstaisin kello 17 Peräseinäjoen seurakuntatalolla. Kipinä on alakouluikäisille suunnattu kuoro, joka laulaa, liikkuu ja leikkii. Välillä esiinnytään seurakunnan ja paikkakunnan tapahtumissa sekä järjestetään pieniä retkiä.

Lisätietoja: Sanna Ågren 050 339 2907.  

Teksti: Liina Hautanen 
Kuva: Jenna Koivisto

Sanna Ågren
Sanna Ågren
Kanttori
Kirkkotie 2
61100 Peräseinäjoki

20.3.2024 07.00