Uutislistaukseen

Hyllykallio ympäri ja tutuksi

Hyltsin ympäriajot kutsuu neljännen kerran tutustumaan maakunnan väkirikkaimpaan asuinalueeseen, Hyllykallioon.

Kolme tyttöä katsoo kameraan, yhdellä on kasvoissaan piirrettynä kissan nenä ja viikset.

Coolit tytöt ja Hömppä eli Liinu Vuorela (vas.), Mila Raparanta ja Aino Karhu esiintyvät Kertunlaakson seurakuntakodilla kello 11.

Hyltsin ympäriajot on pidetty tapahtuma ja se järjestetään lauantaina 25. toukokuuta jo neljättä kertaa.

‒ Tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa ja siihen on osallistunut vuosittain runsas 200 henkilöä, iloitsee tapahtuman ”isä”, Nurmon kappeliseurakunnan kappalainen Antti Maunumaa.

Tapahtumassa kierretään haluamallaan tavalla noin yhdeksän kilometrin mittainen lenkki tutustuen samalla Hyllykallion alueeseen ja siellä sijaitseviin toimijoihin. 

‒ Maunulantien avauduttua syntyi oiva lenkki Hyllykallion ympäri, kertoo Maunumaa.

Tapahtuman toimintapisteet sijaitsevat Hyllykallion seurakuntakodilla, Tanelinrannan koululla, Tamben nuopparilla, Karhuvuoren seurakuntakodilla sekä Kertunlaakson seurakuntakodilla. Reitin voi aloittaa haluamastaan paikasta ja kiertosuunta on vapaa. 

Uutuutena kirppikset

Tapahtumassa ovat tänä vuonna mukana Nurmon kappeliseurakunta, Tasangon Talvikit, Nurmon Jymy, Hyllykallio-seura ja SPR. Tarjolla on monenlaista ohjelmaa aina riksapyörän testaamisesta herkutteluun.

Ensimmäistä kertaa tapahtumassa järjestetään kaksi kirpputoria – molemmat Hyllykallion seurakuntakodilla. Nurmon kappeliseurakunnan diakoniatyön vilttikirppikselle pääsee myymään pienellä osallistumismaksulla ja omalla viltillä, ja Tasangon Talvikkien kirpputorilta voi löytää retkeily- ja partiotuotteita.

Hyllykallion seurakuntakodilla on myös tarjolla edullista lounasta kello 11–13 ja vohvelikahvilasta voi ostaa herkkuja kello 10–14.

Tapahtumassa kuullaan myös livemusiikkia, sillä Coolit tytöt ja Hömppä eli Liinu Vuorela, Mila Raparanta ja Aino Karhu esittävät omia kappaleitaan kello 11 Kertunlaakson seurakuntakodilla. Seurakuntakodilla on järjestetty myös toimintaa lapsille ja lapsiperheille.
Tanelinrannan koululla voi tutustua Nurmon Jymyn eri jaostojen toimintaan ja osallistua Hyllykallio-seuran pihapeleihin ja hedelmäkoriarvontaan, ja herkutella lätyillä. Tamben nuopparilla pääsee tutustumaan SPR:n Hetken merkitys -toimintaan ja testaamaan riksapyörällä ajamista. Karhuvuoren seurakuntakodilla on tarjolla monenlaista toimintaa lapsiperheille.

Leimoja keräämällä arvontaan

Hyltsin ympäriajojen tarkoituksena on saada alueen asukkaat tutustumaan omaan lähiympäristöönsä. Jotta tämä toteutuisi, toimintapisteillä jaetaan leimoja leimakorttiin, joita on jaossa kaikilla toimintapisteillä. Täyden leimakortin palauttaneet voivat osallistua urheilukaupan lahjakorttien arvontaan. Yhdelläkin leimalla voi osallistua muiden palkintojen arvontaan.

‒ Viime vuonna palautettiin 226 leimakorttia, joista 94:ssä oli kaikki leimat kerättynä, iloitsee Antti Maunumaa.

‒ Tärkeintä on kuitenkin yhdessä liikkuminen ja tutustuminen Hyllykallion upeaan alueeseen, Maunumaa summaa ja toivottaa kaikki tervetulleeksi tapahtumaan.

Nurmossa tapahtuu

Nurmon alueella järjestetään muitakin suosittuja tapahtumia lapsiperheille.
Lankarin leirikeskuksessa vietetään kesäpäivää 18. elokuuta kaiken mukavan merkeissä. 

‒ Silloin vietetään kappeliseurakunnan päämessua viime vuonna käyttöön otetussa, uudistetussa leirikirkossa kello 10, kertoo Maunumaa.
Lisäksi suurta yleisön suosiota nauttiva, Nurmon keskustan alueelle levittyvä Moomma Nurmossa -tapahtuma järjestetään jälleen 14. syyskuuta.

Hyltsin ympäriajot

  • Lauantaina 25.5. klo 10–14 Hyllykalliolla
  • Reitti: Hyllykallion srk-koti – Tanelinrannan koulu – Tamben nuoppari – Karhuvuoren srk-koti – Kertunlaakson srk-koti. 
  • Mukana Nurmon kappeliseurakunta, Nurmon Jymy, Hyllykallio-seura, SPR ja Tasangon Talvikit.
  • Lisätiedot löydät tapahtumasta
     
Antti Maunumaa
Antti Maunumaa
Kappalainen
Nurmontie 3
60550 Nurmo

16.5.2024 10.03