Uutislistaukseen

Suvimusiikki kutsuu kirkon rauhaan

Konserttisarja on tarjonnut jo 31 kesänä monipuolisia musiikkielämyksiä.

Erityislaatuisessa Suvimusiikki-konsertissa Barocco – hiomaton helmi yhdistellään J.S. Bachin musiikkia sek...

Erityislaatuisessa Suvimusiikki-konsertissa Barocco – hiomaton helmi yhdistellään J.S. Bachin musiikkia sekä tanssikoreografiaa. Konsertissa esiintyvät huilisti Maria Besis ja harmonikkataiteilija Jonna Pirttijoki, sekä tanssijat Virpi Aho ja Veera Kanto.

Suvimusiikki-konserttisarjan teemana ja johtoajatuksena on läpi vuosien ollut monipuolisuus.

‒ Mukaan on pyritty saamaan niin klassista musiikkia kuin muitakin musiikkilajeja, konserttisarjan tuottaja ja Seinäjoen seurakunnan kanttori Maria Väinölä kertoo.

Tapahtumarikkaalla Seinäjoella on varsinkin kesällä tarjolla monenlaista musiikkia ja kulttuuria.

‒ Suvimusiikki-konserttisarja on seurakunnan musiikkityön panos kaupungin tapahtumatarjontaan, sanoo Väinölä.
Konserteissa näkyy paikallisten lisäksi turisteja sekä ”kesäseinäjokisia”. Konsertit ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, käsiohjelma on maksullinen.

Ensimmäisessä muistellaan

Kesän ensimmäinen Suvimusiikki-konsertti kuullaan Lakeuden Ristissä sunnuntaina 9. kesäkuuta. Konsertin otsikko on ”Sinua muistellessa”.

‒ Konsertissa muistellaan edesmenneitä kanttori Rauno Parkkista, opiskelukaveriani ja sparraajaani Kalevi Kiviniemeä sekä kanttorina toiminutta, viime kesänä pois nukkunutta isääni, kertoo Maria Väinölä.

Väinölän kanssa konsertissa esiintyvät Rauno Parkkisen tyttären poika Niko Kultti soolosoittimeksi harvinaisella pasuunalla sekä baritoni Tero Parkkinen.

Barokkimusiikkia ja tanssia

J.S. Bachin musiikkia sekä tanssikoreografiaa yhdistelevä konsertti Barocco – hiomaton helmi kuullaan 16. kesäkuuta. Kokonaisuudessa koetaan improvisaatiota sekä instrumentaalina että tanssien. 

‒ Konsertti on selvästi sarjan erityislaatuisin, vinkkaa Väinölä.

Äänimaailmasta vastaavat huilisti Maria Besis ja harmonikkataiteilija Jonna Pirttijoki. Virpi Aho on rakentanut koreografian ja tanssi-improvisaation. Mukana tanssimassa nähdään myös Veera Kanto.

Korkeatasoinen Fantasia lakeudella

Kansainvälisesti menestyneet Seinäjoelta kotoisin olevat Peltosten sisarukset Samuli ja Anna-Mari sekä RSO:n viulisti Leena Jaakkola esiintyvät ooppera-aiheisessa keskikesän konsertissa lauantaina 20. heinäkuuta. Konsertin solistina kuullaan maailman suuria oopperalavoja kiertänyt baritoni Kevin Greenlaw.

Konsertissa kuullaan oopperamaailman kuuluisimpia ja koskettavimpia aarioita säveltäjiltä Verdi, Puccini, Rossini. Konsertin aloittaa Felix Mendelssohnin yksi soitetuimmista kamarimusiikkiteoksista Piano Trio d-molli.

Mainitsemisen arvoinen on myös Törnävän kirkon 160-vuotisjuhlaviikon kartanokonsertti Törnävän kirkossa 30. heinäkuuta.

‒ Konserttiin on pyritty löytämään musiikkia Törnävän kirkon vihkimisen ajalta, paljastaa Väinölä.

‒ Konsertissa kuultavat sävellykset ovat hyvin voineet soida myös Törnävän kartanossa Törnävän kirkon vihkimisen aikoihin, paljastaa Väinölä.

Konsertissa esiintyvät Erik Nygård, viulu, ja Tea Polso, cembalo. Konsertin päätteeksi on iltahartaus ja kartanon iltakahvit.

Lounastunnilla konserttiin

Suvimusiikki-konserttisarjaan sisältyy myös Lounasmusiikki-konsertit, jotka sopivat ajankohdaltaan ja kestoltaan lounastunnille.
‒ Konsertissa voi piipahtaa töiden lomassa rauhoittumassa. Kirkosta löytyy rauhaa, vinkkaa Väinölä.

Seurakunnan kanttorit toteuttavat puolen tunnin mittaiset konsertit, joihin voi tuoda omat eväät.
‒ Ensimmäisessä Lounasmusiikki-konsertissa 6. kesäkuuta kello 11 esiintyy viisi kanttoria a cappella eli ilman säestystä, Maria Väinölä kertoo.

Konsertin jälkeen voi vielä jäädä jälkiruokakahville Lakeuden Ristin aulassa 10.6.–4.8. avoinna olevaan Mission Cafeseen. Kahvila on avoinna päivittäin kello 11–17. 

Kuva: Jenni Pöytälaakso

 

Katso kesän musiikkitilaisuudet osoitteessa: seinajoenseurakunta.fi/musiikkitilaisuudet

 

5.6.2024 09.00