Uutislistaukseen

Hyvän mielen kärrykahvit

Koristeellinen.

Nurmon hautausmaalla kohdataan ja kahvitellaan. Nurmon kappeliseurakunnan diakonian työalan työntekijät Kati Latikka (vas.), Johanna Lahtela, Niina Vuorela, Helena Nahkuri ja Marjo Niskanen kiertelevät Nurmon hautausmaalla maitokärryjen kanssa kesäkeskiviikkoisin.

Nurmon hautausmaalla kesäkeskiviikkoisin kiertelevän diakoniatyöntekijän kanssa voi vaihtaa kuulumisia kahvikupposen ääressä.
Kärrykahvien viides kesä on käynnistynyt. Nurmon hautausmaalla kiertelee kesäkeskiviikkoisin kello 12–15 diakoniatyöntekijä maitokärryjen kanssa kohdaten ihmisiä. Mukana kiertelemässä saattaa olla myös vapaaehtoistyöntekijä.

‒ Kärrykahvit saivat alkunsa koronakesänä 2020, kun sisätiloissa ei voinut kokoontua. Mietimme erilaisia tapoja kohdata seurakuntalaisia ja idea jalostui maitokärryiksi hautausmaalla, kertoo Niina Vuorela Nurmon kappeliseurakunnasta.

Konsepti on koettu hyväksi ja toimivaksi. Kesän ensimmäisillä kärrykahveilla kohtaamisia tuli kolmisenkymmentä.
‒ Hautausmaa koetaan tärkeäksi kohtaamispaikaksi, kertoo Vuorela.

Muistoja jaetaan

Hautausmaalla keskusteluja käydään laidasta laitaan. Kohtaamisissa ruoditaan kevyitä asioita ja välillä syvällisempiäkin. 
‒ Meitä on vuorossa aina yksi diakoniatyöntekijä, joten on mukava jutella kahden kesken kävijöiden kanssa, kertoo Vuorela.
Moni ajoittaa kukkienkastelukäynnin kärrykahvien aikaan.

‒ Kärrykahvit on hyvän mielen tapahtuma, vaikka ne järjestetäänkin hautausmaalla, Vuorela hymyilee.
Ihmiset ilahtuvat ja yllättyvät kärrykahveista.

‒ Hautausmaalla kävijät jakavat tarinoita haudatuista, muistoja ja historiaa. Olemme myös auttaneet kadoksissa olleiden hautojen etsinnässä.
Vakikävijöiden kanssa tavataan lähes viikoittain.

‒ Hautausmaalla vierailee lisäksi satunnaisia matkailijoita maakunnasta ja kauempaakin, valaisee Vuorela.
Kärrykahvit järjestetään melkein säällä kuin säällä.

‒ Vain sateen sattuessa jätämme kahvien keittämisen seuraavaan viikkoon, naurahtaa Vuorela.

Hautausmaa ja kirkko tutuksi

Kesä on mainiota aikaa tutustua Nurmon hautausmaahan sekä Seinäjoen seurakunnan vanhimpaan kirkkoon.
Hautausmaalla järjestetään Seinäjoen Oppaiden johdolla maksuton kiertokävely 17. heinäkuuta kello 18.30 ja 28. heinäkuuta kello 15. Kierrokselle lähdetään Nurmon kirkolta.

Nurmon kirkko on avoinna ja opas paikalla päivittäin kello 11–18, 6. elokuuta saakka (poisluettuna juhannusaatto ja -päivä).

Kirkkopihahartaudet kutsuvat kesäkeskiviikkoisin kello 18 Nurmon kirkon pihaan. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Sateen sattuessa hartaus ja kahvit järjestetään sisällä kirkossa. Kirkkopihahartauksien päätöskonsertti Rakkaimmat sävelet kuullaan 7. elokuuta kello 18 Nurmon kirkossa. Laulu- ja urkumusiikin toivelauluillassa kuullaan kanttori Päivi Kankainen-Martikaisen ja kesäkanttori Viljo Harjun esittämänä seurakuntalaisten toivomia lauluja ja urkusävellyksiä. Konserttiin on vapaa pääsy.

Kuvaaja: Sarah Senf

19.6.2024 09.00