Uutislistaukseen

Hääpukunäyttely seurakuntakeskuksen aulassa

Seinäjoen seurakuntakeskuksen alasalin aulassa (Koulukatu 24) voi esimerkiksi tilaisuuksiin osallistumisen yhteydessä tutustua pienimuotoiseen hääpukunäyttelyyn.

hääpukuja, huntu, sulhasen puku

Hääpukunäyttely seurakuntakeskuksen aulassa

Näyttelyn puvut ovat kaikki yhden taitavan kotiompelijan käsialaa, hän on ommellut ne kahdelle tyttärelleen ja miniälleen. Kaiken kaikkiaan hääpukuja syntynyt kymmeniä 1960-luvulta lähtien.

Vitriinissä vasemmanpuoleisena oleva hääpuku on vuodelta 1997. Sillä on menty vihille Rovaniemen kirkossa. Keskellä oleva hääpuku ja miehen puku ovat vuodelta 1995, tämän pariskunnan vihkipaikkana on ollut Pyhäjoen kirkko. Vitriinissä oikealla oleva hääpuku on vuodelta 1996. Sillä on asteltu alttarille Nurmon kirkossa.

Keskellä vitriiniä on lisäksi hääpuvun päällä nähtävillä huntu. Se on ommeltu kokonaan käsin vuonna 1963. Huntu on ollut käytössä ainakin kuudella morsiamella, joille se on aina muokattu toiveiden mukaiseksi. Esillä olevat nallet ovat käsintehtyjä antiikkinalleja, joiden hääpuvut on ommeltu hääpukukankaiden jämistä tai "pilalle" menneistä osista.

 

Juhlatilat käyttöön ilman tilavuokraa

Seinäjoen seurakunnan jäsenet voivat varata kirkkosaleja ja muita juhlatiloja ilman tilavuokraa kirkollisiin perhejuhliin kuten häihin, rippijuhliin ja ristiäisiin, kun tilaisuuden tarjoilut tilataan seurakunnan keittiöltä. Lisätietoja tilavarauksista saa kirkkoherranvirastosta ja seurakuntatoimistoista.

 

https://www.seinajoenseurakunta.fi/perhejuhlat

https://www.seinajoenseurakunta.fi/tilojen-vuokraus

https://www.seinajoenseurakunta.fi/keittiopalvelut

7.6.2019 10.50