Uutislistaukseen

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset Seinäjoen seurakunnassa 1.6. alkaen 

20.5.2020 13.48

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispat ovat antaneet ohjeen seurakuntien kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta 1.6.2020 alkaen.

Seinäjoen seurakunnassa jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia, kuten kasteita, avioliittoon vihkimisiä ja hautaan siunaamisia järjestetään 1.6. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tilaisuuksissa huomioidaan tarkasti viranomaisohjeet turvaväleistä ja hygieniasta. Sunnuntain jumalanpalvelukset lähetetään Seinäjoen seurakunnan www-sivujen verkkokirkon kautta ja paikkakunnittain vuorollaan radiolähetyksenä Radio Dein taajuudella 89,4 MHz. 

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkilöä turvavälien ja hygienian toteutuessa. Kirkollisen toimituksen jälkeen järjestettävä kaste- ja hääjuhla tai muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Yksityistilaisuuksia koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä.  

 Lue alla piispojen tarkennettu ohje kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta:

***

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispojen tarkennettu ohje  seurakunnille kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osalta 1.6.2020 alkaen  

Lapuan hiippakunta 19.5.2020  

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispat antoivat Valtioneuvoston linjaukseen perustuen 5.5.2020 ohjeen jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osallistujamäärästä. Valtioneuvoston 6.5. tekemän periaatepäätöksen perusteella piispat tarkentavat ohjettaan seuraavasti:  

 

Jumalanpalvelukset  

Jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.  

Ehtoollisen vietosta hiippakunnat antavat ohjeita erikseen.  

Jumalanpalvelusten välittämistä verkkoon (video- tai audiostriimaus) suositellaan jatkettavaksi edelleen.  


Kirkolliset toimitukset 


Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.  

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.  

Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta ja päätösten toimeenpanon ohjauksesta vastaavat aluehallintovirastot.  

 

Hiippakunnat antavat tarvittaessa tarkempia ohjeita.
 

Tiedotteen 19.5.2020 löydät myös Lapuan hiippakunnan nettisivuilta.