Uutislistaukseen

Lakeuden Risti näyttää vihreää valoa  

11.9.2020 16.05

Seinäjoen seurakunta osallistuu 13. syyskuuta toistamiseen kansainväliseen Light Up For Mito -tapahtumaan valaisemalla Lakeuden Ristin tornin vihreäksi viikonlopun ajaksi.  

Light Up For Mito -tapahtuma, jossa maamerkkejä, kiinteistöjä ja patsaita Suomessa ja maailmalla valaistaan vihreäksi, aloittaa kansainvälisen mitokondriotautien tietoisuusviikon, jota vietetään 19.9. saakka. Mitokondriotaudit ovat harvinaisia, eteneviä ja periytyviä sairauksia, joilla yhteistä ovat energia-aineenvaihdunnan ongelmat. Mitokondriotauti voi puhjeta millä iällä tahansa, eikä mihinkään tautiin ole parantavaa hoitoa. Suomessa on diagnosoitu reilut 1000 mitokondriotautia sairastavaa henkilöä.  


Mitokondrioyhdistys järjestää vertaistukitapahtumia, -tilaisuuksia ja vapaaehtoistoimintaa valtakunnallisesti ja paikallisesti sekä toimii yhteistyössä muun muassa Neuroliiton kanssa. Yhdistys järjestää vuosittain Mitokondrioviikon ja osallistuu kansainväliseen Light Up For Mito -tapahtumaan. Lisätietoja: mitokondrioyhdistys.com