Uutislistaukseen

Nainen istuu silmät kiinni järven rantakalliolla kädet laskeutuneena jalkojen päällä.

Hiljaisuuden joogan® aloitus siirretään myöhempään ajankohtaan

28.9.2020 07.00

Seinäjoen seurakunnan hiljaisuuden toiminnan uutena muotona aloitetaan Hiljaisuuden jooga®. Ohjattuja harjoituksia ei aloiteta toistaiseksi ohjaajan sairastumisen vuoksi. 

Hiljaisuuden jooga® on sairaalapapin kehittämä hengellinen ja lempeä harjoituskokonaisuus

Hiljaisuuden jooga® on sairaalapappi Heli Harjunpään kehittämä lempeä harjoituskokonaisuus, jossa on hengellinen ulottuvuus. Siinä liitytään kristilliseen perinteeseen rukouksilla, Raamatun teksteillä ja virsien sanoilla, jotka yhdistyvät harjoituksiin ja kehollisiin rukouksiin. Rukoukseen otetaan mukaan koko olemuksemme: keho, mieli ja henki.

Jooga liikuntamuotona sopii hyvin kehon ja mielen rauhoittamiseen

Hiljaisuuden joogaharjoituksen fyysinen perusta on levollisessa hathajoogan metodissa. Siinä hoidetaan ja vahvistetaan kehoa klassisilla jooga-asennoilla, venytyksillä ja kierroilla.

Hiljaisuuden joogassa® kehoon opetellaan suhtautumaan lempeän realistisesti. Keho on ajallinen, muuttuva väline, jonka avulla olemme maailmassa oppimassa rauhan ja rakkauden tietä Jumalan luokse.

Hiljaisuuden joogassa® hiljennytään ryhmässäkin omassa rauhassa. Ulkoinen hiljaisuus tulee tunneilla esille selkeästi hiljaisina hetkinä, kuten rentoutuksessa.

Hiljaisuuden joogan® kokonaisvaltaisilla harjoituksilla levoton mielemme voi hiljentyä, jolloin Jumalan valo pääsee kehon kautta vahvistamaan meissä uskoa, toivoa ja rakkautta.

Hiljaisuuden joogasta® voi lukea lisää Heli Harjunpään kirjoista Hiljaisuuden tie, kristillisiä joogaharjoituksia (2017) ja Kiitollisuuden jooga, hyvinvointia jokaiseen päivään (2018). Harjoitukset sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille.