Uutislistaukseen

Joulukeräyksellä apua seinäjokelaisille perheille

Seinäjoen seurakunnan Ruokapankki on perustettu vuonna 1996 ja se on 25 toimintavuotensa aikana auttanut jo tuhansia seinäjokelaisia perheitä.

Ruoka-avun koordinaattori Jaana Lähdesmäki ja diakoniajohtaja Otto Savolainen rinta rinnan tummansinisen se...

Ruoka-avun koordinaattori Jaana Lähdesmäki ja diakoniajohtaja Otto Savolainen kiittävät kaikkia Ruokapankin joulukeräyksen lahjoittajia. Kuva: Sarah Senf.

– Moniin seurakuntiin syntyi 1990-luvun laman aikana ruokapankkeja auttamaan vaikeuksiin joutuneita ihmisiä, kertoo diakoniajohtaja Otto Savolainen.

Meneillään olevan joulukeräyksen tuotto kohdistetaan lyhentämättömänä Seinäjoen seurakunnan alueella asuville, apua tarvitseville perheille.

– Jokainen lahjoitus on tärkeä. Jo muutamalla kymmenellä eurolla pystymme hankkimaan vähävaraisen perheen joulupöytään kinkun, joululaatikot ja -salaatin, luettelee ruoka-avun koordinaattori Jaana Lähdesmäki.

Viime jouluna apua sai 800 perhettä

Ruokapankin joulukeräyksen tuotto kertyy muun muassa yksityisiltä lahjoittajilta, yrityksiltä ja yhdistyksiltä.

– Viime jouluna teimme ennätyksellisen keräystuloksen, 55 000 euroa. Tällä summalla pystyimme jouluna auttamaan lähes 800 perhettä, summaa Lähdesmäki.

Hän kiittää lämpimästi kaikkia lahjoittajia.

– Yhteistyö on toimintamme elinehto. Avainasemassa ovat myös tuottajilta saamamme elintarvikelahjoitukset, sekä jouluna että koko vuoden aikana.

Auttaa voi myös tekemällä.

– Apukäsiä tarvitaan erityisesti ruokakassien jakoon aina tiistaisin ja torstaisin.

Jokainen tarvitsee joskus apua

Korona-aika on lisännyt Ruokapankin avun tarvitsijoiden määrää merkittävästi.

– On hyvä ja tärkeä muistaa, että tietyissä elämäntilanteissa ja -olosuhteissa kuka tahansa voi löytää itsensä avun ja tuen tarvitsijan paikalta, toteaa Savolainen.

Hänen mukaansa Ruokapankkia tarvitaan edelleen, koska useilla ihmisillä on vaikeuksia perustoimeentulon kanssa.

– Moni on joutunut vaikeuksiin työttömyyden johdosta. Asumiskustannukset ovat nousseet ja äkilliset elämäntilanteiden muutokset kuten vaikea sairastuminen tai avioero voivat romahduttaa perheen talouden.

Savolainen ajattelee, että ruokapankkitoiminta on yhteiseen hyvän ketjuun liittymistä

– Kun tekee toiselle hyvän teon, poikii teko hyvää oloa ja mieltä myös tekijälle.

Ruokapankin joulukeräys

  • MOBIILIMAKSU: Lataa MobilePay-sovellus älypuhelimesi sovelluskaupasta, AppStoresta tai GooglePlaysta. Lahjoita avaamalla MobilePay, syötä summa ja keräyksen 5-numeroinen lyhtynumero: 63650 (Ruokapankkikeräys Seinäjoen seurakunta). Hyväksy lahjoitus pyyhkäisemällä.
  • TILISIIRTO: Tilinumero FI13 5419 0110 000936 (EPOP). Saajaksi: Seinäjoen Seurakunta/Ruokapankki. Viestiksi: "Lahjoitus Ruokapankille".
  • Keräyslupa RA/2021/586. Myönnetty aloituspäivä 6.5.2021.
  • Lue lisää osoitteessa: seinajoenseurakunta.fi/ruokapankkikerays

 

18.11.2021 14.22