Uutislistaukseen

Nuorisotyönohjaajat Marika Taipalus, Salla-Maarit Ylinen ja Tiina Rankinen seisovat vierekkäin ja ovat tehn... Nuorisotyönohjaajat Marika Taipalus, Salla-Maarit Ylinen ja Tiina Rankinen kutsuvat yläkouluikäisiä Kismuksen UskoToivoRakkaus -nuorteniltoihin joka toinen torstai. Kuva: Jenna Koivisto

Uskoa, toivoa ja rakkautta elämään

20.1.2022 09.05

Uudet teemalliset nuortenillat yläkouluikäisille starttaavat Kismuksella.

Uudet UskoToivoRakkaus -nuortenillat aloittavat nuorisokahvila Kismuksella 20. tammikuuta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret.

– Tällä hetkellä iltojen yläikäraja asettuu koronarajoitusten vuoksi 2003 syntyneisiin, muistuttaa nuorisotyönohjaaja Tiina Rankinen.

UskoToivoRakkaus -iltojen vetäjinä Tiinan kanssa vuorottelevat nuorisotyönohjaajat Marika Taipalus ja Salla-Maarit Ylinen. Kolmikko on iloinen, että vaikka koronarajoitukset raamit asettavatkin, on lasten ja nuorten harrastustoiminnan jatkaminen niiden puitteissa edelleen mahdollista.

– Nyt jos koska tarvitaan uskoa, toivoa ja rakkautta, jotta yhdessä jaksetaan tämän ajan yli, tiivistää Tiina. Illoissa huolehditaan turvallisuudesta noudattamalla vahvaa kasvomaskisuositusta, käsihygieniaa ja turvavälejä. Osallistua voi vain ilman flunssaoireita.

Ei kaihdeta kipeitäkään teemoja

UskoToivoRakkaus -nuorteniltoja on kevätkaudella Kismuksella joka toinen torstai.
– Meillä on ovet avoinna kello 18–20. Iltojen aluksi on tunnin verran yhteistä ohjelmaa ja sen jälkeen voi oleilla vapaasti, vaikka pelaillen tai kavereiden ja työntekijöiden kanssa jutellen, hahmottelee Marika Taipalus. Iltaan kuuluu myös hartaus, kahvin ja teen kanssa on tarjolla pientä iltapalaa.

– Olisi hienoa, jos nuoret innostuvat itse esittämään teemoja, mitä haluaisivat yhdessä tuumailla. 
Vetäjät ovat hahmotelleet kevään punaiseksi langaksi aiheita, jotka lisäävät maailmaan uskoa, toivoa ja rakkautta.

– Ensimmäisellä kerralla mietitään yhdessä mistä saada voimaa arkeen ja elämään tässä ajassa.

Seuraavilla kokoontumiskerroilla pohditaan muun muassa ystävyyttä ja lähimmäisyyttä, tasa-arvoa, hengen ja ruumiin ravintoa sekä ikävää ja ikävöimistä.

Aiheita käsitellään yhdessä tekemällä, keskustelemalla ja jakamalla ajatuksia rohkeasti.

– Turvallisessa ilmapiirissä voidaan puhua yhdessä paitsi innostavista myös kipeistäkin teemoista. Asioiden jakaminen ja kuulluksi ja nähdyksi tuleminen on iltojen A ja O.

Illoista evästä myös isosille

UskoToivoRakkaus -nuortenillat ovat oivallinen paikka myös rippikoulujen isostoimintaan osallistuville.

– Isot saavat illoista varmasti evästä omaan isosena toimimiseen, vinkkaa Salla-Maarit Ylinen. Uudet teemalliset illat syntyivät halusta luoda paikka, jossa voidaan hyväksyvässä ilmapiirissä pohtia nuorille tärkeitä ajankohtaisia ja hengellisiä aiheita.

– Tänne on hyvä tulla ja täällä on hyvä olla yhdessä ystävien ja turvallisten aikuisten kanssa. On yhteistä tekemistä, keskustelua, pohdintaa ja hiljentymistä hartauden äärelle.

Myös Seinäjoen seurakunnan rippikouluryhmät voivat edelleen voimassa olevia koronarajoituksia noudattaen jatkaa kokoontumisiaan. 

– Meillä on paljon tiloja, joissa on väljyyttä kokoontua. Tarvittaessa voimme lisäksi vaikkapa jakaa ryhmiä pienempiin porukoihin sekä järjestää tapaamisia ulkona tai etäyhteyksin, kertoo nuorisotyönjohtaja Pete Ketola.

UskoToivoRakkaus -nuortenillat

Kismuksella, Kalevankatu 12 b, joka toinen torstai klo 18–20

  • 20.1. Voima: voimaa arkeen ja elämään tässä ajassa
  • 3.2. Yhteisvastuu: hyvinvoinnin lisäämistä lähellä ja kaukana
  • 17.2. Lähimmäisyys: ystävät, tärkeät ihmiset
  • 3.3. Laskiainen: pullaa ja paastoa
  • 17.3. Tasa-arvo: nuorten oma lähetystyön kummikohde Kolumbiassa
  • 31.3. Ravinto: elämän polttoaine, hengen ja ruumiin ravinto
  • 14.4. Pääsiäinen: surusta iloon, pääsiäinen jatkua saa
  • 28.4. Luonto: kevät, mikä ihana aika!
  • 12.5. Ikävä: onko sulla joskus ikävä ollut...