Lakeuden Risti

Koulukatu 24 , 60100 Seinäjoki
(06) 418 4260 (päivystävä vahtimestari), 044 751 0318 (sakaristo)

Kirkko ja Mission cafe kirkon aulassa avoinna 8.6.2020–14.8.2020 klo 11–17 joka päivä. Oppaat paikalla. Torniin hissimaksu lapsilta 50 senttiä, aikuiset 1€. Tervetuloa kirkkoon.

Kuva Lakeuden Ristin kirkosta.

Lakeuden Risti on Seinäjoen alueseurakunnan pääkirkko. Alvar Aallon suunnittelema kirkko valmistui huhtikuussa 1960.

Tutustu Alvar Aallon kohteisiin mobiilioppaalla.

Suunnitelmat Seinäjoen uuden kirkon rakentamiseksi aloitettiin jo vuonna 1944. Vuonna 1950 asetettiin rakennustoimikunta ja vuotta myöhemmin julistettiin arkkitehtikilpailu, johon otti osaa 45 arkkitehtiä. Kilpailutoimikunta katsoi, että ehdotus "Lakeuksien risti" oli ylivoimainen ja suositti sitä rakennustyön toteuttamisen pohjaksi. Se osoittautui myöhemmin professori Alvar Aallon ja hänen avustajiensa työksi.

Lakeuden Ristin urut: 52-äänikertaiset urut on valmistanut Oy Kangasalan Urkutehdas Ab Werk-prinsiipin mukaan opus numero 655 / 1960. Julkisivun on suunnitellut Alvar Aalto. Urkuihin kuuluvat itsenäisten äänikertojen lisäksi kellot, neljä sormiota ja jalkio. Koneisto on sähköpneumaattinen.

Kirkkosalissa on 1 200 istumapaikkaa ja urkulehterillä 124 paikkaa.

Kirkon koillissivulla on kappeli kaste-, vihki- ym. toimituksia varten.

Kirkkopiha on suunniteltu niin, että siellä on mahdollisuus järjestää uskonnollisia ulkoilmatilaisuuksia. Tätä varten kirkon päätyyn, pääsisäänkäynnin vierelle on varattu paikka ulkoalttaria varten.

Aukioloajat ja varaukset

Jos kävijät haluavat vierailla Lakeuden Ristin tornissa, olisi hyvä tehdä varaus kirkkoherranvirastoon. Ns. pikavierailujen kohdalla tulee myös ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon tai päivystävään vahtimestariin. Lakeuden Ristin tornin hissimaksu on 1 €. HUOM. talviaikana (huhtikuun loppuun saakka) torni on turvallisuussyistä suljettu.

Kirkon varaukset tehdään palvelutoimistoon. Ohjeet konserttivarauksen tekemiseen löytyvät kirkot ja tilat osiosta. Muiden tilojen varaukset numerossa (06) 418 4225.

Lisätietoja

Seinäjoen kirkot -esite suomeksi »

Nyt voit tutustua Lakeuden Ristin sisätiloihin myös Google Maps -sovelluksen kautta. Käy peremmälle!

Aalto-keskuksesta löytyy lisätietoja myös Seinäjoen kaupungin sivuilta / Information on the Aalto centre is also available at the City of Seinäjoki homepage:

Lisätietoa ja kuvia Alvar Aallon arkkitehtuurista myös mm. täältä: https://alvarin-maailma.expedia.fi/.

Esteettömyys

Lakeuden Ristissä on invaluiska pääovilla sekä kuoriosaan alttarille. Toimituskappeliin on esteetön kulku. Kirkosta löytyy myös inva-WC, induktiosilmukka (koko kirkon alue), pistekirjoitusvirsikirjoja sekä äänentoisto- ja AV-laitteet. Jumalanpalvelukset tekstitetään.

Pysäköinti

Lakeuden Ristin eteläpuolella (Ala-Kuljun kadulta käännyttäessä) on parkkipaikka, joka on tarkoitettu seurakunnassa asioiville. Parkkiaika kiekolla on 4 tuntia.

Induktiosilmukka
Info
Inva-WC
Lastenhoitohuone
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Sijainti kartalla

Tapahtumat

la 8.8. klo 10.00

Koulukatu 24, 60100 Seinäjoki

Konfirmaatiomessu

Kirkossa vietetään nuorten juhlaa, jossa Jumala siunaa ja vahvistaa heitä. Seurakuntana rukoilemme nuoren sekä hänen tulevaisuutensa puolesta.
la 8.8. klo 15.00

Koulukatu 24, 60100 Seinäjoki

Kouluunlähtevien siunauskirkko

Kärjen, Joupin ja Niittyvillan kouluissa ekaluokkansa aloittaville lapsille.